domingo, 25 de mayo de 2014

Dia de diverses reunions...

 
Bon dia! Dia llarg el d’avui, estem al dia 46 de les pràctiques i avui he assistit a dues reunions: una de claustre i una altra amb els pares del meu grup assignat. Començaré parlant de la primera.
La reunió de claustre d’avui ha set molt agradable. Es nota que per parlar dels problemes que poden sorgir amb els companys de feina no fa falta estar amb mal humor. De fet, tenen un cartell a la sala de reunió de claustre en que es pot llegir clarament: “Treballar en equip requereix: paciència, confiança, recolzament mutu, respecte, sinceritat, diàleg obert, desig de perseverar i un poc de bon humor per fer front als problemes que sorgeixen”. Crec que aquesta és la clau de la bona convivència que hi ha al centre “Es fameliar”, ja què, tot i que s’han parlat problemes d’organització, etc., en cap moment s’ha dit una paraula més alta que una altra.
He de dir també, que a primera hora del matí van passar-me un full informatiu de les ordres del dia que tindrien lloc al claustre. En primer lloc anàvem a parlar de les meves pròpies pràctiques, ja que havia de començar a rotar per la resta de grups. Segonament, s’anaven a organitzar les reunions del tercer trimestre de cada grup, posant-se d’acord en dies i hores per no coincidir i poder fer-la més còmodament. Seguidament s’havia de parlar dels períodes d’admissió, tant dels infant que passen a l’escola l’any vinent com dels nous que han d’entrar en l’escoleta. Un quart punt del que s’havia de parlar era el fet de parlar amb les famílies per recollir els diners per a la festa de fi de curs, ja què havien pensat en contractar al pallasso “Cachirulo” per a fer jocs amb els infants. Finalment, abans del moment de precs i preguntes, s’havia d’aclarir el fet de la participació de la resta de grups en el projecte de rondallística dels grups del tercer nivell.
Sobre això em va sorprendre el fet de l’organització de l’equip docent, ja què una encarregada rotativa anava anotant el més rellevant de la reunió en la llibreta de reunions i en poc temps (30 minuts) tots els punts van estar aclarits.
Per altra banda, també vaig assistir a la reunió de pares amb el meu tutor de centre. Em va recomanar que tingués un guió estructurat quan n’hagués de fer alguna ja què en cas contrari es pot perdre el fil i allargar la reunió innecessàriament. Així doncs, el guió aquest cop era una mica llarg però amb bona estructuració la reunió no va durar gaire més de 40 minuts, fet que està molt bé per tal de no avorrir als pares i que desconnectin de la xerrada. Els punts a tractar eren: avaluació del trimestre anterior, la programació del vinent, les sol·licituds per les escoles, la festa de fi de curs, les activitats d’estiu i els materials que necessitaven per a aquest trimestre, entre altres.
A més a més, abans de començar va explicar-me el perquè del lloc escollit i el moment. Per començar va dir-me que havia escollit el menjador del centre, ja que és més espaiós que l’aula i més lluminós. A més a més, havia preparat una zona de jocs a la part de darrere per entretenir els infants que poguessin venir. També em va comentar que de vegades portava uns sucs i unes galetes per tal de fer més acollidora i càlida la reunió. Per altra banda, també em va dir que l’hora escollida era a primera hora de la tarda per tal de per possible l’assistència del major nombre de famílies.
És per això què en aquest cas les etiquetes a destacar són: Famílies, ja què la reunió va ser amb aquestes i em van acollir i preguntar com si fos una docent més del centre i no pas una practicant; i Espais i Temps, ja què vaig poder veure com preparar una reunió amb tota l’organització que això suposa: moment, lloc, punts a tractar, etc.
I fins aquí avui, que el dia ja ha set prou llarg.
Us deixo un article que m’ha semblat molt interessant sobre el control d’esfínters, tema tractat al final de la reunió amb les famílies dels infants que encara porten bolquers, per tal de preparar-los per a l’escola. Potser l’haureu d’imprimir, perquè no he aconseguit posar-ho dret. Espero que us agradi.
 

 
 
Petons i abraçades per tothom!
Patricia Pinar Roig
☺♥♪
____
BIBLIOGRAFIA:
-          ESCOLETA "ES FAMELIAR" (2014) "Material per a les xerrades de pares. Adéu bolquer". Santa Eulària del Riu, Eivissa.


No hay comentarios:

Publicar un comentario